Otte over de werkomstandigheden van de rechtspraak

Rinus Otte schreef voor Ivoren Toga een mooi blog over de werkomstandigheden in de rechtspraak, “De economische bestuurlijking van het publieke domein. Zin in en zingeving van werk“. Hij schrijft over de slechte invloeden vanuit het perfide Albion:

Sinds de opkomst van het new public management, over komen waaien uit de angelsaksische organisatie cultuur, spreken leidinggevenden in betekenisvolle zinnen en bedoelingen die naar de feitelijke uitwerking haaks staan op deze beleving van de werkers. De problematische werkelijkheid wordt vertaald naar zinvol ogende metaforen.

en

De rechterlijke professionele standaard is een werklastverlagingsnorm geworden die te weinig met kwaliteit van doen heeft. Het zijn standaarden voor managers geworden in plaats van standaarden voor professionals

Dus lezen!

Dit is een verschijnsel dat zich maatschappij breed voordoet en waar de digitaliserende samenleving aan ten onder kan gaan.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Procesrecht, rechtspraak en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s