Administratieve dienstverlening en compliance heeft de toekomst in de trustkantorensector

Op Finanzen.nl verscheen op 13 juni jl. een artikel, waaruit duidelijk wordt dat één van de grote trustkantoren als toekomst ziet dat men uitgroeit tot een brede aanbieder op het gebied van financieel-administratieve dienstverlening en compliance diensten; men meent dat er wereldwijd drie of vier spelers overblijven. Dat betekent dat de klassieke rol van statutair bestuurder bij doelvennootschappen ondergeschikt wordt aan de overige activiteiten.

Interessant is dat men uitgaat van een trend die aansluit wat nu al zichtbaar is op andere terreinen. Zo zijn er wereldwijd in de IT (Microsoft, Google en dergelijke) en de accountancy (Big Four) maar enkele grote spelers overgebleven.

Dit artikel is ook verschenen op de site van het Compliance Platform Trustkantoren

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Trustkantoren. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s