Wwft in het ondernemingsrecht, cursus voor juridisch dienstverleners

Op 24 november a.s. treed ik op als docent voor cursusorganisatie AVDR. Onderstaand de introductie van de cursus.

Wwft in het ondernemingsrecht

Om witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen, is er de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). U moet in sommige situaties een cliëntenonderzoek doen en ongebruikelijke transacties melden.

De Wwft is de afgelopen jaren regelmatig ingrijpend gewijzigd en de verplichtingen van deze wet zijn zeer actueel, onder andere vanwege de onderzoeken naar de zgn. ‘niet-melders’. Op grond van de Wwft dienen advocaten en notarissen die actief zijn in het ondernemingsrecht (fusie & overname, vastgoed, oprichting en beheer van vennootschappen en rechtspersonen) periodiek te worden geschoold in de actuele inhoud van de wet, het herkennen van ongebruikelijke transacties en het correct uitvoeren van een cliëntenonderzoek.

Uiteraard zullen de laatste ontwikkelingen op dit gebied worden besproken. Denk hierbij aan: de gevolgen van de Vierde Europese Antiwitwasrichtlijn, de Panama Papers, toezichthouders, etc.

Zelf neem ik het juridische deel voor mijn rekening. Jan van Koningsveld, onlangs gepromoveerd op een proefschrift over offshorevennootschappen, besteedt aandacht aan het herkennen van de methodieken die criminelen bij witwassen gebruiken, de internationale context en de antiwitwaspraktijk.

Zie voor meer informatie en aanmelding de site van AVDR.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s