Lees en huiver: over het strafrechtelijke begrip witwassen

Compliance en de strafrechtpraktijk lijken vaak gescheiden circuits, ieder met hun eigen jargon en vakbladen. Mijn interesse gaat uit naar compliance, maar dan ontkom je er niet aan om af en toe van strafrechtelijke artikelen kennis te nemen.
Vandaag las ik een artikel van D.V.A. Brouwer, dat ik iedereen die met de antiwitwascompliance te maken heeft, kan aanbevelen. In “Enkele vrolijke gedachten over witwassen en voordeelsontneming. Jede Konsequenz führt zum Teufel” beschrijft hij de doorgeschoten mandarijnenwetenschap van het witwissen, met het ‘besmetten’ van vermogen door witwasvermogen.

NB Dit artikel werd op Bijzonder Strafrecht aangekondigd.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Strafrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s