Gemeente Rotterdam in de fout met bsn en andere persoonsgegevens

Al eerder constateerde ik dat informatiebeveiliging niet iets is waarin de gemeente Rotterdam uitblinkt. De gemeente sprong slordig om met het gevoelige Burger Service Nummer (BSN) en faciliteerde daarmee identiteitsfraude.

Vandaag heeft de gemeente Rotterdam het boetekleed moeten aantrekken omdat gedurende lange tijd vertrouwelijke persoonsgegevens van inwoners van Rotterdam op het internet te vinden waren, inclusief BSN en NAW-gegevens.
De gemeente heeft dit niet zelf ontdekt, de ontdekking werd gedaan door de informatiebeveiligingsdienst van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dit betekent dat de gemeente onvoldoende maatregelen heeft genomen om datalekken te detecteren, wat in strijd is met de Nederlandse wetgeving inzake beveiliging van persoonsgegevens.

Het illustreert dat de Nederlandse overheid nog lang niet toe is aan digitale communicatie met de burger. De veiligheid is niet op orde.

Meer informatie:

 

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s