Grote advocatenkantoren | Top 50

Een jaarlijks ritueel van de twee Nederlandse advocatensocietybladen (die waarschijnlijk verder door niemand worden gelezen) zijn de lijstjes van de ‘grote advocatenkantoren’. De top wordt in omvang gemeten.
Deze maand is Mr. aan de beurt. Aan de lijst van dit blad is te zien dat relatief kleine ondernemingen toch tot de ‘Top 50’ kunnen behoren. Daar moet dan wel bij worden aangetekend dat vergelijken lastig is, aangezien niet alle personeelsleden van de advocatenkantoren worden meegeteld. Alleen de advocaten tellen mee.
Het blijft aardig om te constateren dat een kantoor met 35 advocaten al in de Top 50 van Mr. zit. Achttien kantoren van de Top 50 hebben minder dan 50 advocaten. De groep kantoren met 50 of meer en minder dan 100 advocaten is ongeveer even groot. Tien kantoren hebben 100 of meer en minder dan 200 advocaten. Het neusje van de zalm zijn de vier kantoren die 200 of meer advocaten op de rol hebben staan; maar hoger dan 310 (De Brauw) komen ze niet.

De aantallen personen werkzaam bij advocatenkantoren vallen in het niet bij andere dienstverleners, zoals accountants- en administratiekantoren. Volgens Wikipedia zijn er zes accountantskantoren met meer dan 1000 f.t.e.’s. De ‘big four’ hebben in Nederland meer dan 3.800 fte’s rondlopen. Er zijn ook grote ondernemingen in de IT-sector en in de reclame.

Cijfers waarmee ik de Top 50 van Mr. kon vergelijken met andere branches vond ik niet zo snel.

Neemt natuurlijk niet weg dat de advocatuur groots is.

Meer informatie

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.]. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s