Wetgevingssite van de Nederlandse overheid gaat veranderen | automatische versievergelijking wordt mogelijk

Als jurist maak ik veel gebruik van de wetten website van de Nederlandse overheid, wetten.overheid.nl. Deze site wordt gemaakt door “KOOP”, dat is het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties, een onderdeel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Veranderingen 1 juli 2015

KOOP kondigde onlangs aan dat met ingang van 1 juli a.s. de functionaliteit van wetten.overheid.nl zal gaan veranderen.

Interessante veranderingen zijn:

  • Automatische vergelijkingen van versies van wetteksten: de nieuwe site heeft de mogelijkheid tot het tonen van de verschillen tussen de diverse versies (datums) van teksten.
  • Er zijn bij het uitgebreid zoeken mogelijkheden toegevoegd om te kunnen zoeken op regelingen geldend voor een specifiek rechts(praktijk)gebied, overheidsthema, of specifiek voor verdragen geldende thema’s.
  • Het systeem van direct linken (deeplinken) naar teksten gaat veranderen, maar de huidige systemen kunnen ook nog steeds gebruikt worden. Zie hier over de pagina met vragen en antwoorden.

ePub versies

Een al langer bestaande mogelijkheid is om ePub versies van wetgeving te downloaden op bijvoorbeeld een tablet of smartphone, via deze pagina. Dit is mogelijk met zowel landelijke als decentrale regelgeving. Toen ik dit onlangs testte, constateerde ik dat de versie datum in het gedownloade ePub bestand ontbrak. Dat is onhandig, waar ik KOOP ook op heb geattendeerd.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Juridisch diversen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s