Regeldrift in de financiële sector | Van Gaal over het nieuwe pensioenadvies

In een mooi artikel ‘Regeldrift’ in het FD van 9 maart jl. schrijft Annemarie van Gaal over de gevolgen van de regulering in de financiële sector. Zij beschrijft hoe een ondernemer, die een verzekeringsadviseur inschakelde voor een onderzoek naar een nieuwe pensioenverzekeraar, de hemd van het lijf werd gevraagd over het eigen bedrijf, dat alles in opdracht van de AFM. Al die adviestijd kwam voor rekening van de ondernemer, die zich afvroeg wanneer de tussenpersoon nu eens iets voor hem als mkb-ondernemer ging doen.

Annemarie eindigt met de verzuchting

Meer regels zijn nooit de oplossing, maar een volledig doorgeslagen controlecultuur die alleen de afvinkfetisj van de toezichthouders bevredigt en tegelijkertijd mkb-ondernemers frustreert, hun tijd verspilt en hen op overbodige kosten jaagt, al helemaal niet.

Dit wordt al in vele toonaarden door verschillende mensen gezegd, maar of de overheid luistert…

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s