Wijzigingen Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme per 1 januari 2015

Zoals bekend voltrekken zich de wijzigingen in het financiële recht in een razend tempo, zo constateerde onlangs ook Jan Willem van der Velden in een artikel.
Één van die onderdelen van het financiële recht is de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), een wet die niet alleen voor grote ondernemingen geldt maar ook voor kleine ondernemingen.

Op 1 januari jl. zijn als gevolg van de Wijzigingswet financiële markten 2015 een groot aantal wijzigingen in de Wwft in werking getreden.

Vanwege de Vierde Europese Antiwitwasrichtlijn zal de Wwft nog verder gaan wijzigen. Zie de pagina over de richtlijn en de berichten.

Vergelijkingen

Ten behoeve van degenen die het spoor bijster zijn heb ik een aantal vergelijkingen gemaakt van de tekst van de wet per heden en de tekst zoals deze op 1 januari 2014 luidde, zodat zichtbaar is wat er is gewijzigd:

  • Wwft vergelijking zonder toevoegingen: pdf
  • Wwft vergelijking met markering van passages over trustkantoren / Wtt: pdf
  • Wwft vergelijking met markering van passages over juridische beroepsbeoefenaren, accountants, administratiekantoren e.d.: pdf

De vergelijking heb ik gebaseerd op de veronderstelling dat de op overheid.nl ter beschikking gestelde teksten juist zijn.

Meer informatie

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Trustkantoren en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s