Burgeropsporing en eigenrichting

In een tijd waarin het fenomeen “eigenrichting” weer heel erg actueel is (als we even denken aan de gekken van Parijs en de gek van Utøya) is het boeiend te zien dat het Openbaar Ministerie medewerking verleent aan een seminar over “online burgeropsporing“. Natuurlijk is burgeropsporing niet verkeerd, als het maar niet in eigenrichting ontaardt.

Op 10 februari a.s. vindt het door Reed Business Education samen met TNO georganiseerde seminar online burgeropsporing plaats, waaraan wordt deelgenomen door Diederik Greive (Openbaar Ministerie), Henk Bril (betrokken bij o.a. de zaak Ruben en Julian), Johan Bac en natuurlijk specialist op het gebied van eigenrichting Maurice de Hond.

Meer informatie


Aanvulling 3 mei 2017

Zie ook het ongedateerde bericht over private opsporing van doodsoorzaak. Overigens is https://doodsoorzaakonbekend.nl/ een zeer summiere site, die alleen melding maakt van de partijen die aan de site meedoen.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Procesrecht, rechtspraak, Strafrecht en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s