Wederom boete opgelegd aan pensioenfonds [2]

Uit een nieuwsbericht van DNB blijkt dat er weer een boete aan een pensioenfonds is opgelegd wegens te late indiening van gegevens bij DNB. Ook hier zien we weer dat een primaire beslissing (waartegen bezwaar kan worden ingesteld) al openbaar wordt gemaakt. Aan deze thematiek besteedde ik al eerder aandacht, zie deze berichten: (1), (2).

Dit keer is de overtreder het Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Media PNO.  De boete is opgelegd omdat de rapportage Z-score over het eerste kwartaal van 2014 niet binnen de wettelijk vereiste termijn bij DNB is ingediend. Uit de beschikking van DNB (pdf) blijkt dat er tegen de beslissing van DNB nog bezwaar mogelijk is.  Ik blijf het opmerkelijk vinden dat DNB met het publiek maken niet kan wachten op de uitkomst van de bezwaarprocedure, als je in aanmerking neemt dat het pensioenfonds goede redenen had voor de vertraging bij het inleveren van de gegevens.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuurlijke boete, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s