Nieuwe regels voor bestuur en toezicht in aantocht | wat houdt het in als bestuurders van verenigingen en stichtingen over dezelfde kam worden geschoren als die van de bv en de nv?

Voor VM-Update, tijdschrift voor verenigingsmanagement, editie mei 2014, schreef ik het artikel “Nieuwe regels voor bestuur en toezicht in aantocht“. De subtitel is “Wat houdt het in als bestuurders van verenigingen en stichtingen over dezelfde kam worden geschoren als die van de bv en de nv?“.
Het artikel gaat over de gevolgen van het consultatievoorstel bestuur & toezicht bij rechtspersonen voor bestuurders en toezichthouders bij verenigingen. Het artikel kan hier kan worden gedownload (pdf). 

Eerder schreef ik voor VM-Update het artikel “Einde one-tier model voor verenigingen?”, naar aanleiding van hetzelfde consultatievoorstel.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht bij rechtspersonen, Rechtspersonenrecht, Stichting en vereniging. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s