VAR-studiemiddag “Digitalisering van het bestuursprocesrecht” 6 december 2013

In het kader van mijn digitale belangstelling attendeer ik de lezers van dit weblog op de VAR-studiemiddag “Digitalisering van het bestuursprocesrecht” die op 6 december a.s. worden gehouden. Deze studiemiddag staat al wel in de agenda op de site van VAR Vereniging voor bestuursrecht, http://verenigingbestuursrecht.nl/, maar het programma staat er op dit moment nog niet op.

Onderstaand informatie uit de e-mail die ik van de vereniging ontving.

VAR-studiemiddag “Digitalisering van het bestuursprocesrecht”
Vrijdagmiddag 6 december 2013 te Den Haag organiseert de VAR een studiemiddag over het programma Kwaliteit en Innovatie rechtspraak (KEI). Dit programma is door de Minister van Veiligheid en Justitie (V&J) en de Raad voor de rechtspraak opgezet, met het doel de rechtspraak in Nederland te digitaliseren en de rechtsgang te verbeteren. Het programma van de minister richt zich op het burgerlijk procesrecht en het bestuursprocesrecht.
De plannen in dit programma worden momenteel uitgewerkt, onder andere in wet- en regelgeving. Onlangs heeft de Minister van V&J een concept-wetsvoorstel in consultatie gebracht dat ook een aantal voorstellen tot wijziging van de Awb bevat (de consultatietermijn eindigt op 20 december a.s.). Dit lijkt het bestuur van de VAR een goede aanleiding voor een studiemiddag over de digitalisering van het bestuursprocesrecht.

Het ‘Voorstel tot wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Algemene wet bestuursrecht in verband met vereenvoudiging en digitalisering van het procesrecht’ is te vinden op www.internetconsultatie.nl/kei. Voorgesteld wordt onder andere een nieuwe afdeling 8.1.6a (Digitaal verkeer met de bestuursrechter) in de Awb.

Bijdragen zullen worden geleverd door:

• Prof. mr. Rianne Jacobs, raadadviseur Ministerie van Veiligheid en Justitie en hoogleraar aan Maastricht University;
• mr. dr. Dory Reiling, senior rechter, rechtbank Amsterdam;
• mr. Sandra van Heukelom-Verhage, advocaat en partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn;
• mr. Anja van Loon, unitmanager directie procesvertegenwoordiger IND en mr. Linda Harderwijk, senior procesvertegenwoordiger IND;
• mr. Martin van der Linden, Hoofd Publiekrecht, Directie Juridische Zaken gemeente Amsterdam;
• mr. Mathieu Rensen, consultant legal, Eiffel.

Naast een aantal inleidingen zal de middag vooral bestaan uit discussie tussen de genodigden onderling en met het publiek in de zaal!

Waar? Ministerie van Veiligheid en Justitie – Hondsrugzaal (1e verdieping), Turfmarkt 147, 2511 DP Den Haag.
Tijd: start programma om 14.00 uur (ontvangst met koffie en thee vanaf 13.30 uur). Afronding rond 17.00 met aansluitend borrel, alwaar de discussie kan worden voortgezet.
Aanmelden: via var@pelsrijcken.nl. U ontvangt geen afzonderlijke bevestiging van inschrijving.
Kosten: € 75,- en gratis voor studentleden, over te maken op gironummer 41521, t.n.v. VAR Vereniging voor bestuursrecht te Eemnes, onder vermelding ‘VAR-studiemiddag 6 december 2013’ en uw personalia. U ontvangt geen factuur. Voor advocaten die de bijeenkomst willen opvoeren voor NOVA-punten liggen er handtekeninglijsten klaar.
Inlichtingen: http://verenigingbestuursrecht.nl/; Marije Batting, tel. 070-515 3639 (kantooruren), e-mail var@pelsrijcken.nl.

Aanvulling 22 januari 2014
Zie over dit onderwerp ook de column van Bart Jan van Ettekoven Digitaal procederen: ‘what’s in a name’? op de website van de VAR Vereniging voor bestuursrecht.
Zie verder het artikel over veiligheid van de dossiers en communicatie van Dory Reiling op de Mr. site.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, ICT, privacy, e-commerce, Procesrecht, rechtspraak en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s