Makelaar onroerende zaken moet straks op grond van Wwft cliëntenonderzoek naar wederpartij doen

Op grond van een recent aangenomen wetsvoorstel waarin de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) wordt gewijzigd [*] zullen makelaars [**] niet alleen cliëntenonderzoek naar hun eigen opdrachtgever moeten doen. Op grond van de nieuwe regels zal het cliëntenonderzoek van een makelaar zich ook tot de wederpartijen van zijn cliënten dienen uit te strekken.

Aan een uitzondering voor de situatie dat de wederpartij een eigen makelaar heeft, is door de wetgever niet gedacht…

[*] Zie het wetsvoorstel Wijzigingswet financiële markten 2014, de wijzigingsvoorstellen voor de Wwft citeer ik in dit bericht.
[**] De wettelijke definitie is “tussenpersoon als bedoeld in artikel 62 van het Wetboek van Koophandel, voor zover deze bemiddelt bij het tot stand brengen en het sluiten van overeenkomsten inzake onroerende zaken en rechten waaraan onroerende zaken zijn onderworpen“.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s