De Wet op het financieel toezicht is een verbazingwekkende wet

En ik ben niet de enige die dat vindt. Een auteur uit de verzekeringssector, Cees de Jong, schreef onlangs een artikel voor AMweb, waarin hij spreekt over de Wet op het financieel toezicht (Wft) als een “uitermate complexe en onoverzichtelijke wet”. Verder citeert hij instemmend de AFM die bezwaar maakt tegen de “one size fits all” van sommige Europese regelgeving.

Het wordt weer tijd voor aparte financiële toezichtwetten, geordend per type activiteit! (En daar waar dezelfde principes gehanteerd worden, kan de tekst van de bepaling hetzelfde zijn.)

Weg met de Wft.

Aanvulling 29 juli 2013
Zie over het commentaar van de AFM over de Europese plannen ook dit artikel van vandaag op het weblog van Dik van Velzen.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s