Corruptiebestrijding via de jaarrekening van grote ondernemingen

Via verschillende wegen wordt geprobeerd fraude, corruptie en dergelijke te bestrijden.

Één van de initiatieven is een van de Europese Commissie, die in april een voorstel voor een nieuwe richtlijn bekend maakte, op grond waarvan grote ondernemingen extra verslaggevingsverplichtingen krijgen opgelegd. Blijkens het voorstel gelden de nieuwe regels voor grote ondernemingen, dat zijn ondernemingen met gemiddeld meer dan 500 werknemers en een balanstotaal van 20 miljoen euro of een netto omzet van 40 miljoen euro. Als het voorstel wordt aangenomen zijn zij verplicht om een verklaring in de jaarrekening op te nemen inzake de wijze waarop mensenrechten worden nageleefd en corruptie en omkoping worden bestreden.

Zie iets uitvoeriger het bericht op het flex-bv weblog.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Jaarverslaggeving, Rechtspersonenrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s