Nieuwe regels inzake Europese aanbestedingen treden op 1 april 2013 in werking

Voor ondernemers en voor (semi)overheidsinstellingen (“aanbestedende diensten”) die met de Europese aanbestedingsregels te maken hebben, is van belang dat op 1 april 2013 de nieuwe Aanbestedingswet 2012 en het het nieuwe Aanbestedingsbesluit in werking treden. Ook allerlei andere algemene aanbestedingsdocumentatie is of wordt in verband met de nieuwe regelgeving aangepast.

Het is voor de belanghebbenden aan te bevelen zich te verdiepen in de belangrijkste wijzigingen. Informatie is onder meer te vinden op de site Europa Decentraal. Een korte inleiding staat hier.

Bij het aanbesteden van opdrachten moeten aanbestedende diensten het beginsel van proportionaliteit in acht nemen. Dit beginsel is uitgewerkt in de Gids proportionaliteit, die op Rijksoverheid.nl is te vinden. Het verplicht gebruik geldt zowel voor Europese aanbestedingen, nationale aanbestedingen als voor meervoudig onderhandse procedures.

Vanaf 1 april 2013 is gebruik van het het Aanbestedingsreglement Werken 2012 (ARW 2012) verplicht voor aanbestedingen van werken, zie hierover deze pagina.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Aanbesteding, Europa en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s