Zijn mobiele apps wel veilig? Over de scriptie “Mobile privacy, is there an app for that?”

Degenen die belangstelling hebben voor de veiligheid van de programmaatjes op mobiele apparaten als smartphones en tablets, raad ik aan om de scriptie van Emre Yidirim te lezen. Met die scriptie heeft hij de Internet Scriptieprijs 2012 gewonnen. Lees een bespreking van de scriptie bij XS4ALL onder de titel “Slecht gesteld met privacy van apps“. De scriptie kan ook worden gedownload: Emre Yildirim: Mobile privacy, is there an app for that?.

Meer informatie over cybersecurity op de site security.nl. De Nederlandse overheidssite Waarschuwingsdienst.nl geeft informatie aan gewone gebruikers van digitale apparaten. Bij beide sites kan een e-mail abonnement worden genomen. Zie voor de overige signaleringsmogelijkheden (twitter, sms en dergelijke) de desbetreffende sites.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s