Wft-vergunning nodig voor opsturen persoonsgegevens aan verzekeraar; is de financiële toezichtwetgeving niet te ver doorgeschoten? (artikel AccountancyNieuws)

In AccountancyNieuws van vandaag is een artikel van mij verschenen onder de titel “Wft-vergunning nodig voor opsturen persoonsgegevens aan verzekeraar. Is de financiële toezichtwetgeving niet te ver doorgeschoten?“, kijk hier voor de pdf van dit artikel.

In het artikel verbaas ik me over de adviezen die accountants- en belastingadviesorganisaties aan hun achterban geven om te voorkomen dat zij onder de vergunningplicht van de Wet op het financieel toezicht (Wft) komen te vallen. Het komt er op neer dat eenvoudige handelingen, die de cliënt van de accountant of belastingadviseur zelf ook kan doen, niet door de accountant of belastingadviseur kunnen worden gedaan vanwege de Wft.

Het artikel is gebaseerd op het eerdere bericht dat ik schreef voor dit weblog.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s