‘Toets naleving witwasmeldplicht’, interview met mevrouw Stouten in De Accountant

In het tijdschrift De Accountant verscheen een interview met mevrouw Stouten onder de titel ‘Toets naleving witwasmeldplicht’. Mevrouw Stouten promoveerde op een Wwft-onderwerp en bepleit versterking van het toezicht en de sancties op de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Mevrouw Stouten bepleit onder meer hogere boetes en naming & shaming om Wwft-naleving aantrekkelijk te maken voor de Wwft-plichtige ondernemers. Zij geeft toe dat de normen niet altijd even duidelijk zijn.

Dit artikel past in de Wwft-nalevingscampagne die thans gaande is. Ik mis nog steeds aandacht voor de bureaucratie waar de Wwft-naleving toe leidt en de verschillende positie van de verschillende Wwft-plichtigen (zie ook mijn eerdere berichten). Ik vrees dat ik een roepende in de woestijn ben.

Het artikel is hier (pdf) te vinden. Een inleiding staat op Accountant.nl.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s