Belangrijke wijzigingen Wet toezicht trustkantoren (Wtt) op 1 juli 2012 in werking getreden; nieuwe tekst Regeling integere bedrijfsvoering Wtt (Rib) van kracht

Op 1 juli 2012 zijn een aantal belangrijke wijzigingen in de Wtt in werking getreden. DNB besteedt daar in de meest recente nieuwsbrief aandacht aan; in dit bericht staat een samenvatting van de wijzigingen, onder meer wordt een Wtt-vergunningplicht voor bemiddelen bij de verkoop van rechtspersonen geïntroduceerd.

Zie over de wijziging van de vrijstellingsregeling in verband met de introductie van de Wtt-vergunningplicht voor bemiddelen bij de verkoop van rechtspersonen mijn eerdere bericht. Over dit onderwerp schreef ik samen met Van der Wulp een artikel, zie de aankondiging.

Op 3 juli 2012 heeft DNB de wijziging van de Regeling integere bedrijfsvoering Wtt (Rib) bekend gemaakt, zie dit bericht. De tekst van de nieuwe regeling is hier (pdf) te vinden.

Sinds een half jaar heeft DNB ook een openbare nieuwsberichtenservice. In maart 2012 publiceerde DNB de eerste nieuwsbrief voor trustkantoren. In juli 2012 verscheen de tweede nieuwsbrief.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Trustkantoren en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s