‘Recht voor Iedereen’ in de startblokken – 14 september 2011 protesteren advocaten in toga tegen de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op de griffierechten

‘Recht voor Iedereen’ in de startblokken

De Orde van Advocaten staat klaar voor de manifestatie ‘Recht voor Iedereen’ die woensdag 14 september tussen 11.00 en 13.00 op het Plein in Den Haag gehouden wordt. Tijdens deze actie protesteren advocaten in toga tegen de voorgenomen bezuinigingen van het kabinet op de griffierechten en de gefinancierde rechtshulp.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, kamerleden Alexander Pechtold (D’66), Tofik Dibi (GroenLinks), Sharon Gesthuizen (SP) en Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zullen de petitie in ontvangst nemen. Deze wordt na afloop van de manifestatie in de Statenpassage van de Tweede Kamer aan de Kamercommissie overhandigd. De petitie is inmiddels ondertekend door advocaten en veel organisaties zoals de Consumentenbond, VNG, Verbond van Verzekeraars, FNV, CNV, het Juridisch Loket, KNB (notariaat) en KBvG (deurwaarders). Tot dinsdagnacht 00.00 is de petitie nog digitaal te ondertekenen.

Tijdens de protestactie treedt Jules Deelder, de ‘nachtburgemeester van Rotterdam’, op. Daarnaast zorgt het Advocatenorkest voor een muzikale noot.

Bron: http://www.advocatenorde.nl/3889/advocaten/Nieuws/recht-voor-iedereen-in-de-startblokken.html

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Procesrecht, rechtspraak. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s