Digitaal procederen tegen de overheid

Sinds kort is er voor bestuursrechtzaken een apart digitaal loket op Rechtspraak.nl, de site voor de rechtspraak. Dit loket biedt burgers de mogelijkheid om digitaal te procederen tegen een overheidsinstantie. Voor de advocatuur is een aparte toegang via Diginotar.nl.

Op dit moment staan de hierna genoemde mogelijkheden op het consumentenloket, waarbij met het DigiD moet worden ingelogd. Overigens laat dit onverlet dat het verstandig kan zijn om juridisch advies aan een deskundige te vragen over de tegen de overheid te voeren procedure, ook al gaat u de procedure zelf voeren.

(stand van zaken per 2 augustus 2011,
kijk voor de actuele informatie op het digitaal consumentenloket)


Toevoeging 21 mei 2012
Van DigiNotar wordt geen gebruik meer gemaakt na het enorme schandaal over deze ICT-dienstverlener. Lees het bericht hierover.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Procesrecht, rechtspraak en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s