Deponeren jaarrekening ook verplicht bij liquidatie en insolventie, update

In april 2010 schreef ik pdf over het publiceren van de jaarrekening bij ontbinding en insolventie. Op mijn artikel is later gereageerd, ik moet nog even de vindplaats zoeken. In dit verband is ook het artikel van Jan Joling in AccountancyNieuws over ontheffing interessant.

Inmiddels heeft een hof een uitspraak gewezen, waarin wordt overwogen dat er voor de directie geen consequenties zijn als de publicatieverplichting pas na faillissementsdatum ontstaat. Vindplaats: Gerechtshof Amsterdam 15 juni 2010, JOR 2011/129. Op rechtspraak.nl heb ik de uitspraak niet kunnen vinden.

Aanvulling 2016: aangezien de site van AccountancyNieuws niet meer bestaat, kan geen link naar het artikel van Joling worden gegeven.

Advertenties

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Capelle aan den IJssel (Rotterdam), telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.wordpress.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Insolventierecht, Rechtspersonenrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s